Velkommen til Vemmedrup Plantage
Lidt om os

Her har du en meget kort præsentation af os.

Hos Vemmedrup Plantage kan vi tilbyde dig granbundter, rødgraner samt nordmannsgraner. Du kan selv fælde dit træ. Du kan også vælge et af de mange nyfældede træer. Og så glæder vi os til at vise dig vores hyggelige julestue.

Ejendommen blev købt i 1958, og allerede i 1961 blev de første træer plantet på stedet. De blev fældet efter ca. 10 år, og der blev plantet nye. Som så blev fældet, og der blev...

I mere end 40 år har vi altså beskæftiget os med dyrkning af juletræer, og det har naturligvis givet en masse erfaring. En erfaring der meget gerne skulle komme vore mange kunder til gode mange år ind i det nye årtusinde.

Ligesom i alle andre brancher er det dyrt at etablere sig, og der er blevet investeret særdeles meget i Vemmedrup Plantage. Man kan læse sig til meget her i livet, også om driften af en juletræsplantage, men det er ikke nok. Det er langt bedre, omend også dyrere, at have prøvet det hele på egen krop. At have begået en masse fejl, og at have taget ved lære af dem, er vel den bedste uddannelse, man kan få. Sådan har vi i nu mere end 40 år drevet vor plantage, og det er som nævnt det, der gerne skulle komme vore kunder tilgode fremover.

Selvom vi naturligvis også har studeret bøger og tidsskrifter vedrørende juletræsdyrkning, har vi gennem vore talrige forsøg opnået et helt andet kendskab til de mange problemer, der hvert år opstår omkring dyrkningen. Det kan således konstateres, at dyrkningen i dag langt fra er den samme, som den var, da vi startede for 40 år siden. De klimatiske betingelser er blevet anderledes, vi har mistet en stor del af de før legale og effektive bekæmpelsesmidler o.s.v.

Disse forudsætninger har gjort det sværere at fremavle pæne juletræer i dag, og selv om vi passer og plejer træerne bedre, end der f. eks. er tid til i Danmarks store skovdistrikter, kan heller ikke vi skabe ene 1. klasses træer. Men vi gør vores yderste for, at der kan stå et pænt juletræ i din stue hvert år.

Vemmedrup Plantage
Plantagevej 10
Vemmedrup
4632 Bjæverskov

Telefon: 2577 1663

e-mail: post@vemmedrupplantage.dk