Velkommen til Vemmedrup Plantage
Dit træ

Sit træNu har vi i al beskedenhed passet netop dit juletræ i årevis. Du skal nu selv sørge for, at træet får de optimale betingelser i dets sidste levetid.

Rødgran
Har du købt en rødgran, som mange stadig synes er det rigtige juletræ, har du samtidig købt et træ, hvis holdbarhed er begrænset. Vent med at sætte træet ind i din stue til lige før juleaften. Skær en lille smule af bunden et par dage før og sæt træet i en smule vand. På denne måde forebygger du det værste nåletab, men træet vil under alle omstændigheder tabe nåle efter mødet med varmen, så af hensyn til husmoderen skal det nok ikke stå i stuen til nytår.

Nordmannsgran
Har du købt en nordmannsgran, som vel 95% gør, har du lidt færre problemer med hensyn til nåletab. Træet kan sagtens købes omkring 1. december og stå i din have til lillejuleaften. Her vil det igen være fornuftigt at skære et lille stykke af træets bund og sætte træet i en smule vand. Træet lever nemlig stadig, og det vil være i stand til at suge af vandet. Også nordmannsgranen forskrækkes af varmen, men hvis du følger det givne råd, kan din nordmannsgran stå ganske længe i stuen uden nævneværdige problemer. Men selv for nordmannsgranens vedkommende varer julen altså ikke lige til påske.

Med venlig hilsen og rigtig glædelig jul

Vemmedrup Plantage
Plantagevej 10
Vemmedrup
4632 Bjæverskov

Telefon: 2577 1663

e-mail: post@vemmedrupplantage.dk